För Åhléns Outlet är säkerheten och omsorgen för våra kunder och medarbetare högsta prioritet. Vi följer noga information och råd från myndigheter om Corona/Covid-19 och har sedan en tid tillbaka vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder för att förebygga och för att säkerställa våra kunders och medarbetares hälsa samt minimera oro och risk för smittspridning på våra varuhus och kontor.

Vi har utökade städrutiner i våra varuhus och ser löpande över detta.

Vi har förstärkta riktlinjer gällande god handhygien och följer folkhälsoinstitutets riktlinjer kring hur vi ska agera för att minska smittspridning.
De av våra medarbetare som har minsta förkylningssymptom eller annan sjukdomssymtom stannar såklart hemma.

Om vi tillfälligt behöver ändra öppettider eller genomföra andra åtgärder gällande tillgängligheten kommer vi informera om detta på åhlensoutlet.se och på våra lokala instagramkonton.

Ta väl hand om er
Vänligen Åhléns Outlet

HANDLA PÅ ÅHLÉNS OUTLET

Åhléns Outlet erbjuder produkter inom bland annat mode, skönhet och inredning.

Vi är ett helt kontantfritt varuhus. Hos oss betalar du med följande kort: VISA, Eurocard, Mastercard, American Express, Bankkort, Maestro. Du kan även välja att betala med faktura via Klarna eller med presentkort från Åhléns Outlet. Nyhet nu kan du även betala med swish!

Företag som vill handla på faktura: Kommun, stat, landsting och företag kan handla på faktura hos Åhléns Outlet varuhus. Den som gör själva köpet ska kunna legitimera sig. Fakturering sker sedan via Klarna, vilket innebär att det görs en kreditbedömning på plats i varuhuset. Vi har ingen fakturaavgift för företag och man kan börja handla direkt. Alla fakturafrågor hanteras av Klarna kundservice på 08-120 120 10.

Åhléns Outlet skickar inte varor mellan varuhusen. Vi skickar inte heller produkter hem till dig som kund.

Vi lägger inte undan varor och vi reserverar oss mot slutförsäljning.

Vidare reserverar vi oss för eventuella leveransförseningar, prisjusteringar, tekniska fel och tryckfel.

Vi erbjuder öppet köp/bytesrätt i 30 dagar mot uppvisande utav kvitto. Gäller ej presentkort. Av hygieniska skäl så gäller öppet köp/bytesrätt ej på örhängen, smink och nederdelar på under- och badkläder. Varan skall vara oanvänd, i nyskick och returneras tillsammans med sin originalförpackning.

Ditt presentkort är giltigt två år från det datum det utfärdades. Utfärdandedatum ska framgå på presentkortets förpackning. På Åhléns Outlet kan du använda presentkort utfärdade av Åhléns Outlet. Du kan inte använda presentkort från Åhléns eller ahlens.se

På Åhléns Outlet kan du använda tillgodokort utfärdade av Åhléns Outlet. Du kan inte använda tillgodokort från Åhléns eller ahlens.se

Dina synpunkter och reklamationer ger oss värdefull information om hur vi kan förbättras. Det är viktigt för oss på Åhléns Outlet att du är nöjd med ditt köp. Därför vill vi att du hör av dig direkt om något blivit fel. Åhléns Outlet följer Konsumentverkets riktlinjer när det gäller reklamationsrätten.

Åhléns Outlet är ett eget företag med en egen organisation. Vårt mål att du som kund hos oss ska kunna fynda snyggt inom mode, skönhet och inredning med 30-70% rabatt.

Åhléns Outlet är precis som Åhléns en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB. I övrigt är Åhléns Outlet helt avskilt från Åhléns. 

Inom en snar framtid kommer vi på Åhléns Outlet vara sammanlänkade med Åhléns när det gäller medlemskap. I dagsläget erbjuder vi tyvärr inte poäng på dina köp hos oss och du kan inte heller utnyttja dina intjänade Åhléns poäng på Åhléns Outlet. 

Det enda vi vet om framtiden är att vi måste fortsätta ta hand om människor, djur och natur. Därför ska det vara enkelt att handla hållbart. Idag är medvetna val redan en självklarhet för många, i teorin. För att det ska bli ännu enklare att välja rätt gör vi allt förarbete. Vi försöker köpa material och produkter som har tagit hänsyn till människor och miljö i produktion. Så att hållbara val inte bara är självklara i teorin utan också väldigt enkla att göra.

Alla fabriker där vi producerar omfattas av vår uppförandekod som ställer krav på goda arbetsvillkor. Vi är medlemmar i BSCI och följer deras kod som är global och gemensam för ett stort antal företag. Koden omfattar: Mänskliga rättigheter, Barnarbete, Arbetstid, Lön, Diskriminering, Rätt att agera fackligt + sluta kollektivavtal, Arbetsmiljö, Kemikaliehantering och säkerhet.

Vi på Åhléns Outlet har ett självklart ansvar för att vår verksamhet är så hållbar och miljövänlig som möjligt.  Därför har vi valt att använda pappbärkassar utav svenskt FSC-certifierat papper producerat i Sverige. Våra kassar är givetvis tryckta med vattenbaserade färger.

För oss på Åhléns Outlet är hållbarhet viktigare än ett lågt pris.

På Åhléns Outlet värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (t ex skulle vi aldrig sälja dina personuppgifter till ett annat företag). Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder din personliga information. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Det är viktigt att du tar del av och förstår integritetspolicyn och känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor. Med hjälp av innehållsförteckningen nedan kan du lätt navigera till de avsnitt som är av särskilt intresse för dig.

Läs med om vår integritetspolicy här.

Stor del av vår prismärkning anger ett jämförelsepris vilket hänvisar till försäljningspris av identiska eller liknande varor till fullt pris hos andra återförsäljare (eller speciality retailers). När identiska varor inte finns tillgängliga jämför vi pris med liknande varor sett till typ av vara, kvalité samt design. Priser skiljer sig mellan återförsäljare och förändras över tid, men vårt inköpsmål är att alltid erbjuda dig ett jämförelsepris baserat på prisnivåer som den identiska eller liknande varan säljs för i butik eller online – så du kan avgöra hur våra priser står sig gentemot andra.